kinesitherapie


Endermologie

Oorspronkelijk was endermologie ontwikkeld voor het behandelen van brandwonden, allerlei littekens, beschadigd spierweefsel, ... Men stelde geleidelijk aan ook een positief neveneffect vast: men kon cellulitis of sinaasappelhuid sterk reduceren en vetophopingen doelmatig aanpakken wat resulteerde in het verlies van centimeters. Cellulitis is een aandoening die in verschillende gradaties voorkomt en vooral vrouwen treft. 

Endermologie is uitgegroeid tot een unieke behandelingsmethode om de algemene conditie van de huid (huid, onderhuid en bindweefsel) te verbeteren. Deze techniek wordt toegepast door een kinesist, die een aanvullende scholing als endermoloog heeft gekregen.

De ontsierende sinaasappelhuid wordt nu definitief aangepakt met het apparaat, dat  de huid en het onderliggend bindweefsel tussen twee roterende rollen zuigt, wat een zeer krachtige en aangename massage veroorzaakt: 

  1. Een sterke verbetering van de stofwisseling en de bloedcirculatie is het gevolg.
  2. Vetophopingen worden sterk gereduceerd.
  3. De huid krijgt haar elasticiteit weer terug.


Deze kinesisten kunnen u helpen


Fabienne Robert


Paul Meert


Staf Moyson
veelgestelde vragen

Is er een terugbetaling door het ziekenfonds?

Over het algemeen geldt een terugbetaling van ongeveer 60% voor de behandelingen kiné.

Is er een terugbetaling door het ziekenfonds?OSTEOPATHIE

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die uitgaat van de veronderstelling dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed heeft op de gezondheid.  Osteopaten zijn in staat  om een dergelijke dysfunctie met hun handen op te sporen en door middel van manuele technieken weer beweeglijker te maken. Lees meer

KINESITHERAPie

De kinesitherapeut  richt zich in het algemeen op het behoud en het vergroten van de kwaliteit van het bewegen. De kinesitherapeut werkt samen met de patiënt  aan zijn herstel. Een behandeling kinesitherapie gebeurt op voorschrift van een arts.

Bij elk probleem wordt afgewogen met welke behandelingsmethode de patiënt het meeste baat zal hebben. Na een grondige kennismaking wordt  een planning opgemaakt met de ideale frequentie en de aangewezen behandelingstechnieken.

 

 Lees meer
3 kinesitherapeuten en 2 osteopaten op hetzelfde adres
Beweging in balans